Sunday, April 18, 2010

Hari kawen sayer

Salam kawan2!!!

hiks hiks!

mood romantik telah tiba..caya tak sekarang pukul 2: 11 am kat Perth..Cuaca baru check kat tepon tadi dalam 20 degree C. tejuk tikit jer..tak tejuk tangat..hehehe

Ana baru teringat yang ana tak penah betul2 story pasal my wedding kan..

hahaha..harini rasa cam nak share pulak..gambar2 pun banyak terperap dalam hard disk jer..

OK lah, sebelum story pasal kawen, kita citer dulu caner kitorang jumper kan.. tau tak kitorang jumper tawun 2001 tau..dah lama kan.. masa tu ana baru je masuk sekolah perubatan UPM, hati ini terus terpaut pada seorang budak lelaki yang tiba2 mengangkat tangan bila lecturer tanya “siapa kat sini yang tanak jadik dokter?” perasaan masa tu memang..WUOH..berani nya dia angkat tangan… rupanya itulah yang menyebabkan kita suker kat dier… dia jujur, tak pedulik orang nak kata apa..takder nak sembunyik2 or nak hipokrit2..so i think that is a good plus there..hikshiks..

owh, kami tak kapel terus pun…tahun satu ngan tahun 2 setakat sms2 jer..haha..habis duit beli topup tapi tetap rasa berbaloi..hati tengah berbunga2 masa tu kan..kihkihkih..tiap2 pagi nak gi kelas pun cam beriya sangat..memang  ada udeng disebalik batu betullah aku nie..hikshiks..abes medik terus tunang dan erm, kawennyer lepas ana dah setawun buat housemanship..

gambar tunang memang takder sbb tunang cara omputeh je, pastu tak buat engagement party pun..setakat gi kedai beli cincin sama2 kat lazo diamond…then bila cincin yang ditempah tu dah siap, ana gi amik cincin tu ngan aiman, and pakai sendiri jer. cincin emas putih yang sangat unik..ana suker..hihihi =^.^=

memang kami kapel/tunang semua orang tahu..pakcik makcik pun tahulah senang cakap..sembunyik2 nak buat aper kan. org yang sembunyik2 nie cam mencurigakan jer kan.. tapi takder saper tahu bila kitorang plan nak kawen nie.. tetiba dalam bulan 3 2007 ana decide “ erm, nak kawnlah before bulan 7 tahun nie…” wahahaha..keputusan muktamad plak tuh..takder saper2 paksa pun..decide sendiri jer. haha tensionnyer orang lain time tuh..” budak nie, tiba2 jer nak kawen. tak plan betul2 langsung” hihii…spontaneous lah katakan..duit pun tak sempat kumpul lagi time tuh tau.

so buat majlis nikah sahaja.. walaupun nikah, cam besar-besaran jugaklah nikahnyer sebab keluarga pun memang besar kan.

nie details majlis nikah:

tempat nikah: masjid seri gombak tue..luper nama dier..haish..

Tarikh: 30 jun 2007

kenduri siang: dewan kat perangsang templer golf club

kenduri malam : kat depan rumah

mekap nikah: envytouch (Pn Noorshadila Izani) a.k.a my best friend..

photographer: aiman, alip..saper2 yang free lah..tak hire professional pun tuk nikah..wahahaha..sempoi beb.

runaway bride2

Hish, aper pangantin kuar kepala dari kereta camnie nie? cam budak2 lah!…hikshiks..

fir22

nilah pengantin lelakinyer, my soulmate, my life partner, my husband.. ahakz…

closeup22

walaupun cober tuk tak nampak nervous, kenervousan itu ternampak jugak.saper lah suruh datang lambat kan.hahaha..senyum cam separuh hati jer..hikhiks

anifah22

My hunny sister, always by my side…

tengok atas22

Alhamdulillah everything ended well.. setahun pas nikah baru kami buat majlis resepsi.. plan resepsi nak buat kat 3 tempat, Sg Besar, Seremban and Seri gombak..cam ana cakap tadi..keluarga saya besar kan..hihihiks

RESEPSI SUNGAI BESAR

tempat: rumah keluarga (alamat rahsia yer..takleh bagi info byk2 sangat kat internet nie..hihihiks)

tarikh: haru..memang dah terlupa..akhir jun 2008 kot..jangan tanya kenapa tak ingat…sbb time nie tgh kelam kabut nak kenduri and nak gi oversea nie..hidup tgh tak keruan time nie..hahaha..

mekap resepsi: maseh orang yang sama, Pn Shadila Izani..dia dalam pantang masa nie, tapi tetap hasil mekapnyer cun ..hihihiks..

photographer: Amy Juraini..ni pakej nie..semua2 siap 2 album kawen besar and satu wedding storybook album dalam RM 2100..giler murah kan..baru ana dapat tahu kalau kat aussie, pakej bergambar jer (satu resepsi jer tau) harga AUD 7000..giler tak giler kan. saper nak number phone dia ana simpan lagi..hikhikhik..berbakat tau kak amy nie..sayang dier..

cats2222

pagess

Mentang2lah ada photographer kan..beriya2 buat photoshoot..siap gi bendang, gi pantai lagi..layan jerlah..

RESEPSI SEREMBAN

tempat: Rasah Kemayan Golf & Country Club

tarikh: haha. entah, tak ingat jugak..kuang kuang kuang//selalu orang pompuan ingat kan..tapi if tak ingat takderlah menandakan saya ni bukan orang pompuan tau..hahaha

mekap & fotographer: sama seperti di atas

majlis nie buat sekaligus dgn my adik, mohd Khalif..hehehe

page333

page234

cats8765865

page67

page43

page976576

well sekian…kami tak sempat nak buat majlis kat seri gombak..reason being, majlis kat gombak tu sumer dah tempah dewan, everything dah plan elok2 tetiba pengantinnyer terpaksa berpindah ke australia plak…sampai ke sekarang ana ngan hubby tak penah pakai baju kawen tuh sesamer..al maklumlah, kat aussie nie bila masa pulak nak pakai baju glemer camtu kan..at least ana pernah pakai sekali masa dinner ngan kengkawan omputeh..tp my hubby tak penah pakai baju dier..huhu..

anyway, skrg pukul 4: 21 am.. wah lama giller buat satu entry..tak tahulah camner org boleh buat 5-6 entry satu hari…tabik spring toing toing toing kat korang..wahahahaha..bye! nak titon nih.. hehehe..

Saturday, April 10, 2010

Bahgianyer

Roslinya A. Latip, my friend since my Hillcrest years is getting married today. In response to the occasion, I believe a reminiscent to our own special day is in order.
Sebelum kawen tatau, dah kawen baru tau naper best kawen dari kawan jer… =^.^=
1: so that tak boring makan sowang2..u boleh suapkan I, i boleh suapkan you..hikhiks.
2: kalau laptop buat hal or lampu study terbakar, tak payah gi kedai cari orang repair lagi..
3: isi minyak hitam? pam tayar kereta? tukar bateri kereta? kini tidak lagi..hehehe =^.^=
4: always ada orang tolong carry my heavy laptop bag..jangan jeles..hihihi..
5: dapat makan satay & keropok lekor even though duduk luar negara. hehehe..sbb ada org tolong masakkan..
6: nak gi dating tak yah calling2, janji nak tunggu kat mana, nak amik u pukul berapa..Dating kat balkoni pun jadik jer..
7: kalau tertido, ada orang tolong tutupkan lampu..and sometimes tutupkan laptop jugak..hehe
8: bila tido sejuk ada orang pakaikan selimut, cabutkan spek mata..hihihiks.
9: kalau i sakit u jadik dokter, kalau u sakit i jadik dokter..hehehe..
and last but not least…
10: ada orang tolong masakkan untuk berbuka!!!..hehehe..

to emak


>>> =^.^= <<<
when i moved to aussie, the first thing i realized is, all the common celebrations like mother's day, father's day, children's day sumer adalah berbeza.. i wonder if it is just a retail strategy.. anyway, though Mother's day tak sama di KL and Perth, I still wanna wish my mom, "Selamat Hari Ibu, 2010!" dengan ucapan yang sama tiap2 tahun..ANA SAYANG EMAK..

dan kepada org2 lain kat luar sana tu.. your moms dekat jer, takder nak kene naik flight kalau nak gi jumper..kalau call pun murah jer, takderlah sampai 6 ringgit seminit...tp, sampai hati tak wish mother's day kat dier..
walaupun dia tak pernah suruh pun wish2 nie..tapi aper salahnya wish kan..susah sgt ke?

.......

dan just becoz you stay in the same house with your mom, so tak rindu lah katakan, jgn sampai tak wish her for mother's day langsung..dah lah mak yang masak and basuhkan baju you all.. bagi duit belanja sekolah, bagi nasihat free lagi.. kalau demam bawak gi jumper dokter..mmg tak berhati perut kalau tak wish langsung.. culik mak korg and bagi kat anak yatim yang takder mak bapak tu nanti baru tahu..hehehe

......

Friday, April 9, 2010

Cabaran belajar di Perth, Australia: mula2 sampai nak buat aper ek?

Al-kisahnyer, tanggal 12 Julai 2008, berangkatlah pasangan dokter dua sejoli ke negara kangaroo. Harapan dokter 2 orang nie untuk melangsungkan Majlis perkahwinan gilang gemilang dekat dewan beringin merak kayangan terpaksa dilupakan demi menunaikan tanggungjawab pada diri sendiri, Agama jua Negara tercinta.
…..
Kaum keluarga dan sahabat terdekat melambai tangan mengucapkan selamat jalan dan selamat maju jaya kepada mereka berdua… berangkatlah Dr Intan dan suaminya Dr Firdaus ke kehidupan baru, sebagai perantau di negara yang serba asing.
…..
Hati masing2 kelam memikirkan apekah cabaran yang bakal di hadapi di negara orang…sebak memikirkan keluarga tersayang yang terpaksa di tinggalkan, entah bila lagi akan ketemu..namun hati juga agak teruja bila mengenangkan tempat yang sedang di tujui..bagaikan mimpi barangkali kedua kaki ini melangkah kedalam kabin pesawat MAS yang tersergam megah di dataran berlepas KLIA. keduanya cuba untuk menenteramkan hati masing- masing.”

“ bye2, Malaysia…” huhu

now semua tu cam kenangan manis jer.. kelakar pulak sbb penah rasa berdebar-debar bila datang Aussie nie…padahal everything had been taken cared off. sebelum datang sini dah contact Malaysian Post graduate student Association of Western Australia (MyPSA-WA) dan ahli2 My PSA telah pun menyediakan segala kemudahan yang orang baru seperti kami nie perlukan..cam tempat tingal sementara dan kenderaan.
utk makluman semua, PERTH takder MALAYSIAN HALL yer… so you all yang plan nak datang sini sememangnya perlu plan ahead for accommodation and transportation semualah..so mmg Alhamdulillah sgt adanya persatuan cam MyPSA-WA nie. sampai di airport perth kami disambut oleh 3 jejaka (hahaha..padahal bapak2 orang sumer tuh) Zury, Hamdan and Faiz. dorang ader yang jadik student kat sini, ada jugak yang ‘turut isteri’ sambil jaga rumah tangga..hehe.
mereka bertigalah yang drive kami ke rumah sementara..rumah sementara tu sebenarnya rumah Kamil..dia student PhD kat University of Western Australia, tp time kami datang, dia balik Malaysia, so rumah dia SIFAR, kami yang 2 kuasa 2 ni ( sbb kami dtg sekali dengan sepasang kawan jugak) pun menumpanglah rumah kamil yang 2 bilik tu.. itulah first time masuk rumah kat Aussie.. design rumah nyer simple ajer… tapi ader back yard yang besar..kalau ada anak kecik syoklah boleh main basikal roda tiga kat situ..basikal toreh getah tu tak muatlah nak main kat back yard yer..hikhiks
sebab menumpang rumah orang, tak boleh lah lama2 sangat kan.. kene cari jugak rumah tetap.. maka kami pun memulakan pencarian DARA.com eh bukan..pencarian rumah…hehehe.. kami ikut jelah nasihat orang2 yang baru dikenali tu.. cari rumah bukanlah kene berjalan kehulu kehilir..dan bukan kene tgk surat kabar pun..tapi sekadar tgk kat internet jer..
proses mencari rumah sewa walaupun memakan masa 2 minggu jer, tapi sangatlah mendukacitakan di awalnya.. yelah, kita orang baru sampai, dokumen yang ada cumalah paspot je..bank pun tak bukak lagi, sekolah pun tak daftar lagi..tepon pun takder lagi..terasa cam PATI pulak..
“baru lama? hijau ka, biru ka?” hihi..=^.^=
nak cari rumah kene pakai internet ..yelah, sbb nak access website2 tue, takder internet mana boleh cari rumah..tp  dimana lah nak ku dapat internet ni? cuba cakap sket… Ni bukan KL ada hotspot… so nasib baik dekat university of western australia tu ada student services…and kat student services tu ada internet free.. so kat situlah kami cari..kami juga ada pergi rumah hanani, lama kami duk guna internet kat rumah dier.. dapat alamat rumah yang kami duduk akhirnya tu pun masa kat umah nani lah..tengkiu nani..hehe..
akhirnya dapat rumah unfurnished kat suburb Claremont..hurm, kawasan orang kaya rupanya tempat tu..rumah townhouse lagi..kereta porche je sekeliling rumah.. mercedes benz, Bentley, Cooper sumer jual tepi kedai beskal tepi jalan jer..peliklah omputeh nie.. macam jual karipap pulak.
……
“karipap panas..jual..jual..apam pun ada..jual jual.. 20 sen satu. Akak nak beli karipap? nasi lemak pun ada..singgit jer kak..tolonglah beli kak..saya tolong mak saya berniaga nie..”
…….
teringat plak kat budak mamak yang comel yang selalu jual nasi lemak ketuk pintu rumah dulu..haha, rindu plak suasana camtu.
……
nak masuk rumah banyak dokumen yang kene ada..termasuklah akaun bank, surat tawaran dari universiti pun dorang nak, surat jaminan biasiswa laaaagilah penting kan..mereka nak tahulah yang kita ada jaminan yang kita boleh bayar sewa tu..
kat sini urusan sewa menyewa ni urus dengan agen rumah, tak urus direct dgn tuan rumah tau..so everything mmg very formalized lah. bank tu kita bukak dengan duit yang bawa dari Malaysia lah… bukan banyak pun.. tapi cukuplah tuk meyakinkan agen rumah tu yang kitorang ada duit.. lagipun pegang duit tu dalam tangan je nak buat aper kan…tak safe.. lebih baik masuk bank..bila dah bukak akaun bank, at least kad bank tu boleh jadi identification kita jugak..tp haish..tak naklah show2 kad bank sebagai ID kan.. gunalah student kad kpd saper yang ada student card tu..at least tak merisikokan membawak paspot kehulu kehilir..naya wo kalau salah letak paspot..jadi PATI betul2 karang…
bila kita berkenan kat mana2 rumah dalam website rumah tu, kita jangan main apply jer terus.sbb kadang2 scam jer tau.so,kene pergi view rumah tu in person jugak. tak view, tak boleh apply..so disinilah pentingnya ada kereta..or ada sesiapa yang boleh drivekan kita kemana- mana. so kami beli kereta terpakai jerlah..murah pun murah..yang penting kereta tu ok, boleh gerak dan selamat kan.. beli kereta second hand bayar cash jer tau..hehe, cam org kaya plak.. 
ok..pasal kereta nie kita tangguh for next entry plak.. sbb I tatau sgt..hehe, yang beli kereta tu my hubby..ok, till next time. bye! (wah, cam pengacara tv plak style aku)hihihi…

Thursday, April 8, 2010

H a i l s t o r m

Well, this has been a gloomy week for Perth city dwellers. I am probably one of them. the beautiful Monday morning started off with me & hubby waking up very early in the morning… we were up early to help a friend sent her family members to the airport.
the day went by like any other days except that the sky was cloudy… a bit too cloudy in fact. but working in a closed office, i did not notice that very much. All i knew was that i wanted to go home early for prayer and then work on my thesis.
4 pm. i was at home just about to have my meal of the day when judging from the humid cold air, a heavy rain was inevitable. but we didn’t hear any rain. we heard what occurred to me as plates being smashed up to each other. like someone was throwing plates, pots and pans to the roof. immediately i thought..it’s H A I L!! Subhanallah… i didn’t even have a Malay word for it. i just jumped off my couch to the balcony making sure that my balcony garden was somewhat emptied.
hail2
it rained golf-ball-sized ice for 20 mins followed by a pouring rain for another 30 mins. no one was outdoor at the moment. all were taking shelter inside, all were lost for word..
hail5
hail7
Damages in the form of smashed up windows, torn down roofs, cracked windscreen and guttered backyard gardens were amongst few. but most of all we were just glad that we were safe. uninjured. Thank God, we were only selected to be the spectators, not the actors and actresses in this unanticipated act of nature. we were saved by Allah.
this unlikely ending to an otherwise perfect Monday has taught me many things. it taught that worldly things and beings are temporary. it taught me that nothing is certain… not even scientific based weather forecast that had been predicting the weather for years and years… it also taught me that it needs more than just L O V E to be together as a husband and wife. in fact Love is nothing without C A R E.
as a consequence of the hailstorm, we lost the ability to drive our car for a while as the front windscreen was badly cracked by the high velocity ice balls. i have to walk to school everyday now and there is not a single time that i walked alone because my Husband has always walk me to and from school each day, every day.
I drank in every moment I spent walking with him beside me. This time I learnt that sometimes Love need not be told… it is so much better when showed. 
Ana sayang Ayang! 
hail9
hail10
while walking home today, i saw this group of white parrot busy munching on fallen olives. all these olives fell to the grown due to the sheer effect of the storm, but these birds benefited from it nonetheless, Subhanallah.

Saturday, April 3, 2010

Picture Blogging: Perth!!!

ok, my brain is officially tired.. . i just wanna share these pictures reminiscing the awesome one week of June last year..looking forward for another June blast this year..HEHEHE =^.^=
ni gambar kat cottesloe beach...
cottesloe beach mmg cantik..Subhanallah..just too cold to have a swim lar...
kan dah cakap tadi..gi pantai tak mandi pun..hehehe..duduk2 ajer
another tempat yang ala2 cantik tuk bergambar ialah Old Swan Brewery ni..dulu2 tempat nie ladang anggur kot..ada tmpt buat wine..tapi skrg jalan raya..mounts bay road nama dier..so takderlah arak2 or wine2 lagi..skrg sayer pulak posing peace!! hehehe
pastu kan jam dah tunjuk kul 5.30 ptg..langit pun meremang jer..ayah terus gelabah tau..eh eh..kita tak solat asar lagi!! jom jom balik!..pastu semua orang pandang ayah..ha? kan dah solat asar kul 3.30 tadi? nak solat 2 kali ke? ..hahaha bila musim sejuk jadual solat berubah, tapi ayah tak ingat..semua orang ketawakan ayah..mak pun sama..hahaha ayah pun ketawakan diri sendiri jugak..nasib baik tak blushing..hahaha..
di sebabkan ada banyak masa lagi, kami pun bergambar dgn suker hati..wahahaha...aiman peluk tiang sbb takut jatuh dalam laut...bukan takut sebab tatau berenang, tapi takut sbb air tu sssssejukkkk...hahaha..kambiang betul la..hahahahahaha..sowy aiman..=^.^=
lepas semua org dah puas gelakkan orang lain (hahahaha)...kami pun bergambar lagi ..kali ni dgn bangunan old swan brewery tu..hurm, nama jer old swan..takder pun angsa nenek tua kat situ..angsa semua muda remaja jer..dorg makan jamu kowt.hehehehe..tengoklah muka omar tu..kenapa Omar ternganga ek? wahaahahahah...
owh, inilah dia 2org photographer yang betugas haritu (ada lagi sorg..Aiman..tp dia lagi suker bergambar dari amik gambar..kan aiman kan..ngeeeee)...sorang macam tgh snap picture..tapi lagi sorang macam tengah merenung jauh...ingat org kat malaysia lah tue..hihihi...=^.^=
bukan old swan brewery tu je yang ada jetty... swan bell pun ada jetty jugak. semua org pakat bergambar dekat jetty ni..sekali imbas nampak cam kami baru jer turun dari captain cook cruises tu kan..wahahaha..padahal cruise tu tutup lar hari cuti camnie..ngahahaha
pastu kan...sempatlah jugak snap gambar rina tgh mengadu kat ayah..
"Ayah, bila nak balik?  Ina nak main Gaia.."
wahahahaha..takperlah masa tu form 2 boleh main gaia selalu.
.form 3 kene study..eh, macam pantun plak ayat saya nie.agagagagaga...=P
entah hari aper (erm..macam hari2 jer sbnrnyer).kitorang ader gi perth city...aperlagi..shopping lah kan..tp yang penting nak bgtau ttg kecantikan pemandangan perth city tu..cantik kan...pandai saper yg amik gmbr tu..(ehem..ehem..hahaha)
telah terbukti..selain dari ana, org yang paling suker bershopping ialah Omar Borhan Khan..wahahaha..suker sgt nak gi beli kasut crocs kan..hari tu mak dtg sini belikan omar kasut crocs PINK ngan kemeja kaler Oren..dia suker tau! wahahaha...
ada sorang lagi yang suker gi jalan2 kat perth city..hahaha Aiman..dia suker sbb banyak kete lawa2 bersepah2..kete ni parking sebelah kete kitorang..aiman pun mengambik kesempatan tuk bergambar tanpa keizinan tuan kereta tu..haraplah tuan kereta tak marah kan...hahahahaha..tengoklah aiman buat muka mafia dier..hahahahaha...jadiklah aiman..
kat perth city kami bershopping...Coklat!!!! nampak tak Rina tue...awal2 lagi dah cop nak TOBLERONE besar..hahahaha..tamak kah itu? kikiki
tempat nie adalah bus central..kitorang tak naik bus pun..cuma amik gambar jer.. aiman berposing tu..ala2 most eligible bachelor tue..wahahaha..comey ar baju belang2 gaya gitu. nie iklan Peter Stuyvesen ker? (betul ker eja?).. wahahaha...
haha..sbagai bukti yang kami tak naik bas..ni ana letak lagi gambar ayah dan kereta toyota yaris nyer...asek letak gambar nie je kan..apersalah nyer..kita tolong dier promosikan kreta nie..kot2 next time kita sewa lagi, manatau dapat murah..wahahahaha..
dekat city, nampak bangunan nie yang sangat cantik..jadi kami pun pakat bergambar beramai2..cuba teka saper takder dalam gambar ni? hahaha..pelancong plak yang takder dalam gambar..Ana ngan fir ada jer..kikiki..
Lepas dah jalan jauh, shopping sana sini..bergambar dgn banyak nyer..semua org penat..perut pun lapar..baaanyak restoran2 yang menjual makanan sedap2 kat perth city...tapi yang halal ada berapa kerat je..lebih baik makan kat rumah kan..ada asam pedas ikan mackerel yang mak ngan mak ngah masak...so tuk mangurangkan rasa penat, masing2 beli air..hot chocolate...iced chocolate..semua yang coklatlah..Coklat TOBLERONE besar tu pun ader jugak kalau nak makan time tu..wahahaha..tp tgk jer rasa tak larat nak makan kan..BESAR!!!

kesimpulannyer bandar perth memang indah...gambar jalan raya jer pun cantik..hehehehe..nanti kalau ada masa ana akan update gambar lagi... =^.^= sekarang masa untuk study pulak..hohoho..

Friday, April 2, 2010

More on family

haha, harini rajin pulak nak blogging.. ermm, patutlah rajin..cuti kan..Good friday public holiday harini tau..org kristian sambut perayaan good friday nie sbg mengingati kematian jesus pada hari jumaat and easter monday tu disambut sbg mengingati kelahiran semula jesus..hurm..whatever it is, it is a holiday!!! seronok dapat duduk rumah and blogging..tp org lelaki still kene gi solat jumaat kan..

kali ni ana nak letak gambar my family yang datang ke sini last june..reason tuk letak gambar2 nie ialah supaya mereka rasa lagi tak sabar2 nak datang sini this coming june pulak..haha..jahat tak sayer?

mak & mak ngah bersiap2 tuk jenjalan tuh..jangan lupa bawak baju sejuk,, nanti tak tahan tau..hehehe
Semua orang bergambar dekat pokok nie...tinggal pokok nie jer yang daun tak luruh lagi..pokok lain sumer dah togel dah time tue...
sementara menunggu omar pakai kasut..mak & mak ngah bergambar dgn hei sekali dekat depan umah..hahaha
Ni satu lagi gambar mak ngan mak ngah berposing..comel kan..hihihi..
tengoklah betapa rajinnyer aiman... sempat baca buku sampai muka surah 500 sementara tunggu omar..wahahahaha..omar tu lah saper suruh lambat mandi..kan air sejuk dah habis..
that day kami nak gi shopping kat centro galleria..on the way nampak banyak bangnan yang cantik2...macam bangunan sultan abdul samad KL tu pun ader jugak..
cantik kan...
ni kat traffic light..kejap lagi sampailah shopping centre tuh..hehehehe..tak sabarnyer..
mak tgh tengok2 cincin nie...wuuuuyoooo...cantk nyer..tgklah muka org kedai tu..suker!

oit..kantoi..kami nampak kamu bergossip kat belakang tuh...hahahaha
masa kitorg kat kedai emas..di mana kah kamu wahai aiman? where else? KEDAI MAINAN..oops silap, bukan mainan..tapi kedai model2 miniature..cantik sgt barang2 kat sini..
hahaha omar nak melompat dari escalator ke? bila landing patah kaki nnti...
comelnya aiman & omar bergambar...cam iklan baju sejuk plak kan...
sementara kat kedai emas, rina sempat posing peace..hahaha..suker sgt posing cara gitu kan.
Finally...jengjengjeng...aiman berposing seolah2 superhero kan..tgk gambar ni nampak cam in 5 minutes je aiman akan tukar baju n jadik batman..huahuahua...
  ada banyak lagi gambar yang tak keluar lagi dalam blog nie..InsyaAllah bila ada masa nnti ana akan upload lagi..tapi pas tgk gambar2 nie..rasa cam makin tak sabar2 nak dtg sini lagi kan kan kan..hahahahah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...